Vrste magnezija i za što služe

1. Magnezijev treonat formulirano za zdravlje mozga može pomoći u smanjenju simptoma hiperaktivnosti, depresije, tjeskobe i drugih poremećaja povezanih s mozgom poboljšava pamćenje dokazano obnavljanje funkcije starenja neurona u studijama na životinjama jedini oblik magnezija koji značajno povećava razinu magnezija u mozgu 2. Magnezijev glicinat napravljen od magnezija i aminokiseline glicina potiče opuštanje lako se upija može poboljšati crijeva koja propuštaju može smanjiti bol u živcima 3. Magzijev malat napravljen od magnezija i organskog spoja jabučne kiseline poboljšava razinu energije smanjuje bolove u mišićima može se suprotstaviti teškim metalima 4. Magnezijev oksid ublažava zatvor može pomoći u regulaciji krvnog tlaka može smanjiti kolesterol 5. Magnezijev orotat dobro upija poboljšava sportske performanse i oporavak poboljšava zdravlje srca i krvnih žila 6. Magnezijev klorid podržava zdravu funkciju živčanog sustava podržava detoksikacijski sustav tijela visoka bioraspoloživost 7. Magnezijev sulfat potiče opuštanje poboljšava san može pomoći u ublažavanju zatvora pomaže tijelu da eliminira toksine 8. Magnezij taurat napravljen od magnezija i aminokiseline taurina podržava zdravlje srca i krvnih žila IPAK JA SAM VIŠE ZA OVE VRSTE MAGNEZIJA 1. Bademi U 30 grama badema nalazi se 105 miligrama magnezija. Također su bogati vitaminom E, antioksidansom koji održava imunitet i pomaže u održavanju zdravlja očiju. Krcati su proteinima koji vas čine sitima i pomažu kod mršavljenja te omega-3 masnim kiselinama dobrima za srce. Kako ih je najbolje jesti? Uzmite šaku badema za zdravu užinu ili ih dodajte salati. 2. Sjemenke sezama U 30 grama prženih sjemenki sezama nalazi se 101 miligram magnezija. Sjemenke sezama također su dobar izvor željeza i vitamina B6. 3. Sjemenke suncokreta U 30 grama sjemenki suncokreta nalazi se 128 miligrama magnezija. Sjemenke suncokreta jako su dobar izvor kalcija i polinezasićenih masti koje pomažu u snižavanju lošeg kolesterola u krvi, kada se konzumiraju umjereno. Možete ih jesti kao grickalice, ali budite svjesni da većina zapakiranih sjemenki suncokreta sadrži puno soli. Zato je bolje kupiti sirove sjemenke suncokreta koje ćete samo prepržiti, a možete ih dodati i salati. 4. Banane Jedna banana sadrži 22 miligrama magnezija. Banane koje su još uvijek malo zelene jedan su od najboljih izvora otpornog škroba, zdravog ugljikohidrata koji vas čini sitima i ubrzava metabolizam. U bananama ima i kalija, elektrolita koji pomaže u snižavanju krvnog tlaka. Kako ih je najbolje jesti? Opcije su bezbrojne: napravite smoothie, jednostavno ogulite bananu i pojedite je . 5. Indijski oraščić U 30 grama indijskih oraščića nalazi se 89 miligrama magnezija. Jedno serviranje indijskih oraščića pruža gotovo 10 posto preporučenog dnevnog unosa željeza. Ovi orašasti plodovi također su dobar izvor folne kiseline i vitamina K. Jedite ih same kao ukusnu grickalicu ili dodajte salati. 6. Tofu ( IAKO JE ODLIČAN IZVOR MG JA OSOBNO IPAK NE BI JER : SOJA JE ZAPRAVO JEDNA OD NAJČEŠĆE GENETSKI MODIFICIRANIH NAMIRNICA NA SVIJETU, A TOFU JE NAČINJEN OD SOJE, VODE I KOAGULANTA, ILI SKUTA.) U 65 grama tofua nalazi se 37 miligrama magnezija, a ista količina ovog vegetarijanskog izvora proteina zadovoljava 43 posto dnevnih potreba za kalcijem. Tofu će vam dati i dozu željeza, minerala koji tijelo treba da proizvodi hemoglobin, protein koji pomaže crvenim krvnim stanicama da dovode kisik u sve stanice tijela. 7. Sjemenke bundeve U 30 grama sjemenki bundeve nalazi se 74 miligrama magnezija. Dobar su izvor i vlakana, mononezasićenih masnoća dobrih za srce, a ne manjka im ni proteina. Zbog vlakana i proteina sjemenke bundeve odlična su grickalica za sve koji žele smršaviti. Pržite ih u tavi dok ne poprime zlatnosmeđu boju i ne počnu pucati, oko četiri minute, a zatim ih premjestite na papir za pečenje. Povremeno ih protresite dok se potpuno ne ohlade. Sjemenke bundeve također su pikantan dodatak salatama. 8. Sjemenke lana U jednoj žlici cjelovitih sjemenki lana nalazi se 40 miligrama magnezija. Pospete li jogurt ili žitarice mljevenim sjemenkama lana, imat ćete doručak koji pospješuje zdravlje srca. Žlica sjemenki lana sadrži više od polovice dnevno preporučenog unosa omega-3 masnih kiselina, a sadrže i vlakna i antioksidanse. Sjemenke lana imaju orašast okus, zbog čega odlično su u smoothieju. Samo je važno prije konzumacije ih samljeti (ili ih kupite samljevene) jer će u suprotnom samo proći kroz organizam, a da ih ne probavite i tako nećete imati nikakve koristi od njih. 9. Brokula U 65 grama kuhane brokule nalazi se 51 miligram magnezija te više vitamina C nego u naranči. Najviše hranjivih tvari iz brokule dobit ćete ako ju jedete sirovu ili lagano kuhanu na pari te u kombinaciji s rajčicama. 10. Grašak U 130 grama graška nalazi se 48 miligrama magnezija te gotovo dnevna doza vitamina C. Grašak je i dobar izvor bjelančevina, kalija i vitamina A. Dodajte ga salati, a mladi grašak možete jesti i sirov. Preuzeto sa: https://www.facebook.com/groups/276128313060744

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)