Regeneracija mijelinskog omotača

Ukoliko ste bolesni od multiple skleroze koja unistava mijelinski omotac koji stiti vasa nervna vlakna, bice vam drago da znate da postoje nacini da se popravi unisteni mijelin.

U normalnim okolnostima, samo telo moze da obnovi mijelinski omotac, ali ukoliko se pojave oziljci lecenje moze da ide malo teze. Razliciti pristupi ovom problemu, ukljucujuci ishranu i nutricionisticke tretmane, mogu biti od velike pomoci u lecenju mijelina, njegovoj regeneraciji i prevenciji oziljaka.

Instrukcije

1. Suplementi sa folnom kiselinom i vitaminom B12. Ova dva vitamina su potrebna telu za zastitu nervnog sistema i za valjanu popravku mijelinskog omotaca. U studiji objavljenoj u ruskom medicinskom casopisu “ Lekarsko delo“, 1990. god. istrazivaci su pronasli da se pacijentima koji imaju ms i koji su bili tretirani folnom kiselinom znacajno poboljsalo stanje sto se tice simptoma, kao i mijelinskog omotaca. Folna kiselina i vitamin B12 mogu da pomognu u prevenciji i popravci mijelinskih ostecenja.2. Smanjite inflamaciju u telu kako bi ste zastitili mijelinski omotac od ostecenja.
Anti-inflamatorna terapija je trenutno glavni tretman za multiplu sklerozu, ali pacijenti takodje mogu da istrazuju nutritivne i biljne anti-inflamatore. Prirodni anti-inflamatori su esencijalne masne kiseline, vitamini C i D, zeleni caj, djavolja sapa, bela vrba i tamjan.3. Konzumirajte esecijalne masne kiseline svaki dan.
Mijelinski omortac se pre svega sastoji od esencijalnih masnih kiselina koje se zovu uljane kiseline, zatim od omega-6 masnih kiselina koje se nalaze u ribi, maslinama, piletini, orasastim plodovima i semenkama. Dodatno, jedenje ribe iz dubokih mora ce obezbediti dobre kolicine omega-3 masnih kiselina koje pomazu da se popravi raspolozenje, sposobnost za ucenje, memoriju i uopste mozdano zdravlje. Omega-3 masne kiseline smanjuju inflamaciju u telu i pomazu da se zastiti mijelinski omotac.


4. Podrzite imuni sistem. Inflamacija koja izaziva ostecenja na mijelinskom omotacu izazvana je od strane imunih celija i autoimunog oboljenja u telu ( …malo zastarele informacije ). Nutritijenti koji podrzavaju imuni sistem su vitamin C, cink, vitamin A, vitamin D, kompleks B vitamina. U studiji objavljenoj u “ Zurnalu americke medicinske asocijacije“ 2006. god. kaze se da vitamin D znacajno smanjuje rizik od demijelinizacije i multiple skleroze.

prevod: P.T.

Preuzeto sa: desetkams.wordpress.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)